شهر صحنه ، شهر زيبا و كوچكي در شرق استان كرمانشاه قرار دارد. اين شهرستان از دو بخش مركزي و دينور تشكيل شده است. شهرستان صحنه داراي آب و هواي معتدل كوهستاني و ييلاقي است، شهرستان صحنه جز مناطق سردسير استان محسوب مي شود. این شهرستان خوش و آب و هوا می تواند محل مناسب و خاطره انگیزی برای مقصد گردشگران داخلی و خارجی باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري استان كرمانشاه،

مرادی بیستونی با اشاره به پیشینه فرهنگی شهرستان صحنه اظهار کرد: قدمت پیشینه فرهنگی این شهر برکسی پوشیده  نیست و منطقه دینور از دیر باز محل شکوفایی تمدن ها ی بسیاری بوده است.

دینور همواره مهد پرورش عالمان و شاعران بزرگی در دامن خود بوده است. ابن قتيبه دينوري ، ابوحنيفه دينوري ، ملاپريشان دينوري و بسیاری افراد دیگر از جمله این دانشمندان هستند.

وی افزود: قرار گرفتن صحنه در بین دو اثر تاریخی معبد آناهیتا و کتیبه بیستون این شهر را به قطب گردشگری در استان مبدل ساخته است.

  مرادی بیستونی  در ادامه به جاذبه هاي ديدني وسرابهاي پر آب در شهرستان صحنه اشاره کرد و گفت: سراب زیبای دربند صحنه ،ارمنی جان، سیرجان و گروس از جمله این سرابها است.

وی با بیان اینکه این شهرستان  داراي طبيعتي زيبا ، دلپذير و مراتع غني و سرسبز با آبشارهاي بي نظير است، اظهار کرد: وجود ابنیه و آثار باستانی تاریخی در این منطقه نشان از تمدن درخشان این خطه در استان دارد.

دخمه در بند صحنه، پل میان راهان ،امامزاده محمود دينور، امامزاده خلیل الله ، امامزاده کاظم از دیگر جاذبه های گردشگری در شهرستان صحنه است.

***سراب دربند صحنه و گوردخمه

دربند صحنه در قسمت شمالی شهر قرار دارد و از مناطق خوش آب و هوای آن است. در این منطقه آبشارهای زیبا و خروشان دل هر بیینده ای را می رباید.دره ای پر از درختان وحشی و باغ های میوه است که تفریجگاه سلاطین ایرانی بوده است.

در این محوطه مراکز گردشگری و اقامتی نیز برای مهمانان فراهم است.

 در سمت راست سراب دربند گور دخمه ای در دل کوه به نام شوق علی معروف به گور شیرین و فرهاد، گور کیکاوس و فرهاد تراش حجاری شده است. این گور دخمه در ارتفاع 50 متری از سطح رودخانه با طول 14 متر و ارتفاع 11 متر و درگاه آن رو به جنوب حجاری شده است.

در جلوی گوردخمه، فضای ایوان مانندی ایجاد شده است و در جلوی این ایوان، صُفّه‌ای در صخره تراشیده‌اند. در دو طرف ایوان دو ستون سنگی وجود داشته که تنها پایه و بخشی از ساقه آن بر جای مانده است.گفته می شود؛این گور دخمه مربوط به دوران مادهاست.

انتهای پیام/

کد خبر 1394011145